DE PASTI LA BALATON --Siofok, Kesthely Helikon, Balatonfured, Tihany, Ve...

Gel de baie cu miere si trandafiri



Despre efectele benefice ale mierii s-a vorbit si se vorbeste foarte mult, in continuare. Cu totii cunoastem modul de folosire a mierii in bucatarie: la ceaiuri, prajituri, smoothie si sucuri naturale de fructe,etc. Insa mai putin cunoscut este, poate, modul de utilizare a mierii in cosmetica. Stiati ca puteti folosi mierea si astfel? Cititi mai jos cum se poate prepara, foarte simplu, in comfortul propriei locuinte si cu bani putini, un minunat moment de rasfat!


Ingrediente pentru acest Gel de baie cu miere si trandafiri

  • 4 linguri miere
  • 1 lingurita esenta trandafiri
  • 150 ml sapun lichid neutru
  • 250 ml ulei de migdale
Mod de preparare a acestui Gel de baie cu miere si trandafiri:

Amestecati toate ingredientele intr-un bol, adaugand uleiul de migdale doar la final, turnandu-l incet, in fir subtire, in timp ce amestecati restul de ingrediente usor, cu o spatula. In final trebuie sa se obtina o emulsie omogena. Gelul de baie astfel obtinut se toarna intr-o sticla sau flacon de plastic si se pastreaza la loc ferit de lumina si caldura. Acest gel de baie se toarna in apa calda din cada, avang grija sa se agite sticla inainte de utilizare. Rezultatul va fi un tratament hidratant si relaxant. Dozele indicate sunt suficiente pentru 4 bai.

Extrasfat: mierea pura este un descongestionant ideal si pentru rani mici si arsuri: este de ajuns sa se aplice o cantitate mica de miere pe zona ranita o data la 3 ore. Totusi, zona respectiva trebuie protejata si cu o fasa. Acelasi efect il are si uleiul pur de masline. 

Photocredit: jurnalul.ro
Sursa: Guaiti, Dana---Mierea; proprietati si utilizari, ed. Casa, 2013

Comentarii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...