DE PASTI LA BALATON --Siofok, Kesthely Helikon, Balatonfured, Tihany, Ve...

Magia, Ziua 6



Sper ca ati reusit sa parcurgeti cu succes cele 5 zile ale Magiei de pana acum, si bineinteles, ca sunteti dispusi sa continuam impreuna restul calatoriei spre succesul personal. Ei, fie, va spun un mic secret: eu l-am mai parcurs pana acum pe tot, dar asta nu inseamna ca nu am luat-o de la capat, impreuna cu voi.
Nu strica niciodata sa-ti reamintesti lucruri pe care le stiai deja, dar pe care le inchisesei undeva intr-un mic sertar al mintii. Si da, sentimentul este minunat.

Iar acum, ca am ajuns la ziua a 6-a din cele 28 (le vedeti pe celelalte in aceasta sectiune), sa ne luam doza de incredere si sa pasim spre o noua treapta!

Nu inainte de a va lasa cu a cincea sasea a Magiei, nu uitati ca Universul lucreaza intotdeauna cu gandurile noastre, iar comenzile pe care i le instituim , mai mult sau mai putin constient, sunt ordine pentru El. Cheia tuturor reusitelor este recunostinta!

Magia, Ziua 6: Munca Magica!

" Daca iei o activitate, o arta, o disciplina sau un talent si o duci cat de departe poti, depasind tot ce s-a facut in domeniul respectiv, o vei forta sa patrunda in lumea magiei"
             ( Tom Robbins, 1936, Scriitor)

Cum este posibil ca un om nascut intr-o saracie absoluta, care porneste de la zero si nu are acces deloc la educatie, sa ajunga un om de succes, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, etc.? Cum este posibil ca doi oameni, care pornesc in aceeasi cariera de pe pozitii similare sa inregistreze rezultate total opuse: unul sa reuseasca de minune, iar altul sa esueze lamentabil, indiferent cat de mult s-ar lupta?

Cheia sta in recunostinta, exact acel aspect ce pare banal si pe care l-am tot repetat pe parcursul acestor zile magice. Potrivit Legii Recunostintei, nu te poti bucura de succes fara sa fii recunoscator pentru tot ceea ce ai deja! Doar cunoastem cu totii vechiul proverb romanesc :" Nemultumitului i se va lua darul!" Ei bine, parca nicicand acest proverb n-a avut mai mult sens decat acum, in aceasta calatorie magica!

Tehnica nr. 6: Munca Magica

  • Repeta primii pasi ai tehnicii magice nr. 1: enumerarea a zece binecuvantari din viata ta, impreuna cu motivele pentru care te simti recunoscator. Reciteste apoi lista, iar dupa fiecare binecuvantare, spune :" multumesc! multumesc! multumesc!"
  • Sarcina pe care o ai de indeplinit astazi este sa-ti imaginezi ca ai un sef invizibil care te urmeaza oriunde te-ai duce si tine evidenta tuturor gandurilor si sentimentelor tale legate de slujba pe care o ai sau de munca pe care o desfasori. Asadar, misiunea ta este sa descoperi cat mai multe lucruri pentru care sa te simti recunoscator in ceea ce priveste munca ta.
  • De fiecare data cand descoperi un nou motiv de recunostinta spune-ti: "ma simt recunoscator pentru.............. " si simte cat mai intens acest lucru. 
  • Inainte de culcare, ia in mana Piatra Magica si rosteste cuvantul "multumesc!", exprimandu-ti astfel recunostinta pentru cel mai bun lucru care ti s-a intamplat in ziua respectiva. 
Photocredit: abcnews.go.com



Comentarii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...