Nivelul de inteligenta al cainelui tau

O carte pentru un regat!


Azi am ales sa vorbesc despre ceva simplu, ceva ce toti putem face pentru a fi mai aproape de ceea ce ne dorim sa fim…si mai ales, tine de sfaturile pe care noi le dam mereu copiilor: “Citeste o carte!” De ce facem asta? Din pura dorinta ca ei sa devina mai buni, mai puternici, mai valorosi! Iar la nelipsita intrebare :”Da’ de ce?”, iata cateva posibile raspunsuri menite sa-i/ ne motiveze, zic eu:


 1. Să citești este amuzant. Cel mai important motiv 
 2. Este ieftin. Găsești cărți noi de la câțiva lei. Sau te înscrii la o bibliotecă publică, unde ai acces gratuit la mii de cărți.
 3. Exercițiu de autodisciplină. Câteva minute de citit, înseamnă câteva minute de autodisciplină în care stai concentrat pe un singur lucru.
 4. Scapi în felul ăsta de TV. În loc să vezi știrile de la ora 8 (unde vei afla de toate violurile și crimele de peste zi, indiferent de postul TV), poți ca citește în tot acest timp.
 5. Înveți în continuu. La fiecare carte citită, ai ocazia să înveți ceva nou.
 6. Citind cărți bune, sprijini scriitorii si editurile. Acesta este și unul dintre motivele pentru care destul de rar dau linkuri spre pdf-uri online unde să citești gratis cărțile. Dacă  vrem să avem mai multe titluri bune disponibile, trebuie să sprijinim scriitorii și editurile, cumpărând cărți deja existente.
 7. Citind îți dezvolți capacitatea de concentrare. Folosește muzică relaxare și ambientală pentru a transforma totul într-o experiență deosebită.
 8. Lectura te face să devii mai isteț.
 9. Călătorești în alte lumi. Cititul te ajută să vizitezi orice altă țară, chiar dacă nu ai bani.
 10. Își dezvolți un limbaj mai complex. Înveți cuvinte noi, expresii de care nu știai.
 11. Crește viteza cu care citești. Practicând cititul, ajungi să citești tot mai repede. E ca și mersul pe bicicletă.
 12. Îți dezvoltă creativitatea. Contactul cu alte lumi, culturi și timpuri este un exercițiu continuu de creativitate și imaginație.
 13. Există atâtea cărți bune extraordinare, care doar așteaptă să fie citite. Și pe care încă nu le-ai citit…
 14. Sunt momente în care cititul e cea mai bună opțiune.
 15. Este cea mai veche formă de media la care ai acces. Poți avea acces imediat la texte vechi de mii de ani, la prețuri simbolice.
 16. Îți dezvoltă cultura generală.
 17. Ai acces la mintea unor giganți. Citește biografiile unor oameni mari precum Disney, Rockefeller, Gandhi, Andrew Carnegie sau Ford și vei avea acces la modul în care ei au gândit. 
 18. Cititul este relaxant. Plus că reduce stresul.
 19. Crește flexibilitatea creierului, permițându-i să formeze noi legături neuronale.
 20. Întărește legăturile dintre părinți și copii. Cititul este una dintre activitățile care întărește legăturile părinților cu copiii și – suplimentar – îi ajută pe copii să învețe.
 21. Lectura este un proces mental activ. De exemplu uitatul la TV este un proces pasiv (stai în fața televizorului și acesta îți transmite, iar tu doar îngurgitezi ceea ce este pe ecran). Cititul în schimb pune în mișcare rotițele creierului.
 22. Ai acces la cultura altor țări și civilizații indiferent de timpuri.
 23. Cărțile îți oferă noi subiecte de discuții cu prietenii.
 24. Poți învăța astfel în propriul ritm. Poți face pauză oricînd, poți continua chiar și când ești în autobuz sau metrou. Vei găsi mereu câteva minute să citești, dacă ai o carte la tine.(sursa: Florin Rosoga)

Comentarii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...