DE PASTI LA BALATON --Siofok, Kesthely Helikon, Balatonfured, Tihany, Ve...

Ce nu stiati pana acum: Pozitia din timpul somnului ne influenteaza viata




Suntem cu totii de acord ca fara somn nu putem functiona. Un somn bun poate fi, de multe ori, diferenta dintre o zi perfecta si una foarte proasta. Dar ceea ce, poate, nu stiati pana acum este ca pozitia din timpul somnului ne influenteaza viata cu adevarat! sa vedem cum anume se poate intampla asa ceva!


Ce este somnul?

Somnul este o stare fiziologica ce are loc intr-o anumita durata de timp. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca noi dormim aproximativ o treime din viata si ca, in timpul somnului, organismul nostru se reface. Adultii sanatosi au nevoie de aproximativ 7-8 ore de somn zilnic. Tot ce se situeaza mult sub sau peste aceasta limita de 7-8 ore de somn zilnic poate constitui un semnal de alarma: organismul are o suferinta, ce se poate  traduce prin obezitate, diabet, ori alte boli.

Cat dureaza somnul nostru?

  • Dupa cum am spus mai sus, adultii sanatosi au nevoie de 7-8 ore de somn pe zi.
  • Bebelusii dorm, in medie, 18 ore pe zi, dupa care isi micsoreaza usor perioada de somn, ajungnd la 14-15 ore de somn pe zi.
  • Copiii mici dorm, in medie, 12 ore pe zi.
  • Adolescentii au nevoie de 9-10 ore de somn pe zi (ceea ce poate parea, uneori, putin ciudat)
  • Adultii de peste 65 de ani au timpul de trezire mai devreme cu circa o ora si jumatate, iar timpul lor de culcare este mai devreme cu cel putin o ora. Cauza acestor modificari ramane inca o necunoscuta. Adultii de peste 65 de ani au un somn deficitar si de o calitate mai redusa, desi nevoia de somn a acestora este la fel de mare ca cea a adultilor tineri.

Desi durata somnului variaza foarte mult, studii epidemiologice sugereaza faptul ca adultii care dorm mai putin de 4 h sau mai mult de 9 h pe noapte au o rata de mortalitate crescuta activ cu cei care dorm 7-8 h.

Pozitia din timpul somnului ne influenteaza viata

Poate nu stiati pana acum, sau nu v-ati fi gandit niciodata la acest aspect,dar pozitia din timpul somnului ne influenteaza viata, conform afirmatiilor Dr. John Douillard, dupa cum reiese si din filmuletul de mai jos!
Asadar, somnul "nu-i asa usor cum crede lumea", iar partea pe care dormim are efecte uriase asupra noastra: somnul pe partea stanga este cel castigator si iata si de ce:

  1. Daca stam intinsi pe partea stanga a corpului, acest lucru favorizeaza digestia (somnul pe partea dreapta ingreuneaza digestia).
  2. Daca stam intinsi (si dormim) pe partea stanga a corpului, acest lucru favorizeaza drenajul limfatic, ajutand astfel activitatea inimii si a splinei.
  3. Pregateste procesul natural de eliminare a materiei din colon, lucru ce ar trebui sa se intample dimineata (de aceea este recomandat ca, primul lucru pe care-l facem dimineata cand ne trezim, este sa bem un pahar cu apa--lucru ce ajuta la acest proces de eliminare)
Si acum, va las si cu filmuletul original:


Eu am descoperit ca, in mod natural, dorm pe partea stanga. Voi cum dormiti? 
Photo credit: petsworld.in

Comentarii

  1. Nu dorm toata noaptea pe aceeasi parte, prin somn ma intorc...Ma culc pe stanga dar din cauza inimii ma intorc peste noapte...

    RăspundețiȘtergere
  2. in timpul somnului nu prea ne putem controla, dar primul pas e important, zic eu :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentariul tau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...