DE PASTI LA BALATON --Siofok, Kesthely Helikon, Balatonfured, Tihany, Ve...

Magia: Ziua 3



Pentru ca au trecut 2-3 zile de la Ziua 2 a Magiei, zic eu ca pana acum ati avut timp suficient sa exersati si sa constientizati tehnica Pietrei Magice, nu-i asa? Iata, asadar, ca a venit timpul sa continuam calatoria si sa trecem la tehnica urmatoare. sa vedem despre ce e vorba!

Nu inainte de a va lasa cu a doua lectie a Magiei, nu uitati ca Universul lucreaza intotdeauna cu gandurile noastre, iar comenzile pe care i le instituim , mai mult sau mai putin constient, sunt ordine pentru El. Cheia tuturor reusitelor este recunostinta!



Magia, Ziua 3: Relatiile Magice

"Noi nu putem spune ca traim cu adevarat decat in acele momente in care inima noastra devine constienta de comorile sale!"
 ( Thornton Wilder, 1897-1975, scriitor si dramaturg)

"Imagineaza-ti ca esti singurul om de pe Pamant. Cu siguranta, in acets caz, nu ti-ai dori nimic. Ce rost ar avea sa creezi o pictura, daca nimeni nu ar vedea-o? Ce rost ar avea sa compui muzica, daca nimeni n-ar auzi-o? ce rost ar avea sa inventezi, daca nimeni nu s-ar bucura de inventia ta? (...) Practic, viata nu ti-ar oferi nicio placere si nicio bucurie.

Bucuria si semnificatia in viata nu apar decat in urma contactelor si relatiilor cu alti oameni. De aceea, aceste relatii iti afecteaza viata intr-o masura mai mare decat orice altceva. Daca doresti sa ai parte de o viata frumoasa si incarcata de semnificatii, este absolut esential sa intelegi cum cum iti afecteaza  relatiile tale viata in momentul de viata si de ce ele sunt cele mai puternice canale ale magiei recunostintei (...)

Recunostinta duce la inflorirea relatiilor. De aceea, daca iti vei amplifica aceasta atitudine fata de fiecare relatie a ta, te vei bucura de foarte multa fericire si implinire in cadrul acestora. (...)

Cuvintele sunt extrem de puternice si pot rani foarte tare. Mai dramatic este faptul ca lamentarile tale fata de o alta persoana iti fac tie insuti rau. Cel care va avea de suferit in final vei fi tu! Datorita Legii Atractiei, nu atragi in viata ta tot ce afirmi sau gandesti despre o alta persoana. De aceea ne-au invatat marii ganditori ai lumii sa fim recunoscatori. (...) Tu cum te-ai simti daca toti oamenii din viata ta ti-ar spune :" te iubesc exact asa cum esti?" 

Tehnica magica nr. 3: Relatiile Magice

  • Repeta primii pasi ai tehnicii magice nr. 1: enumerarea a zece binecuvantari din viata ta, impreuna cu motivele pentru care te simti recunoscator. Reciteste apoi lista, iar dupa fiecare binecuvantare, spune :" multumesc! multumesc! multumesc!"
  • Alege 3 (trei) din cele mai stranse relatii ale tale si fa rost de fotografiile celor 3 persoane.
  • Asaza fotografia cate unei persoane din cele 3 in fata ta si noteaza in scris 5 (cinci) motive pentru care te simti cel mai recunoscator pentru existenta ei in viata ta. Repeta procedura si pentru celelalte doua persoane.
  • Incepe fiecare fraza pe care o scrii cu cuvintele "Iti multumesc, ....(numele persoanei)" si adreseaza-te ei mentionand motivul pentru care ii multumesti. Imagineaza-ti ca vorbesti fata in fata cu persoana in cauza.
  • Ia fotografiile acestor persoane cu tine toata ziua, oriunde vei merge pe parcursul zilei. Asaza-le in fata ta cat mai des posibil si constientizeaza motivele pentru care le multumesti. Incearca sa constientizezi cat mai profund aceste motive si motive pe care le poti rosti cu voce tare, sau in gand.
  • Inainte de culcare, ia in mana Piatra Magica si rosteste cuvantul "multumesc!", exprimandu-ti astfel recunostinta pentru cel mai bun lucru care ti s-a intamplat in ziua respectiva. "

 Photocredit: http://exploringpsyche.com/


Comentarii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...