DE PASTI LA BALATON --Siofok, Kesthely Helikon, Balatonfured, Tihany, Ve...

Sampon bun pentru zile rele



Cunoasteti momentul acela cand iesi de la coafor, cu pletele in vant, tunsoarea perfecta, buclele care se asaza ca prin minune, exact ca in reclamele de la Tv? Si da, totul arata minunat, coafura rezista nu una, nu doua, ci chiar trei-patru zile la rand? 

Apoi vine momentul acela, inevitabil, in care parul trebuie spalat si haosul din cap revine la normal. Adica redevine ceea ce era dinainte de momentul "coafor"! Nu tu bucle aranjate ca prin minune, nu tu par "cuminte", nu tu coafura perfecta, indiferent cat de multe perii rotative, uscatoare de par, bigudiuri si agrafe ai folosi!


Ei bine, da, cam aceasta e povestea mea si a parului meu: are firul foarte subtire, se electrizeaza cat ai zice "peste" si se ingrasa extraordinar de repede. Practic, am ajuns sa "semnez condica" la dus in fiecare seara pentru ca si el sa arate ...decent.


Am incercat toate variantele stiute si nestiute pana acum: 

1. sa nu-l spal atat de des si sa-l "fortez" sa-si revina cumva! Maaare greseala! El se ingrasa la fel de tare si arata de parca nu l-as fi spalat 1 luna!

2. sa folosesc variante "babesti": otet in apa de clatit, spalat cu zeama de urzici, infuzie de musetel, sau frunze de nuc. Nimic!

3. sa folosesc si varianta sampnului uscat. din nou, maaaare greseala! Parul nu mai era gras, ce-i drept, dar aratam de parca mi-ar fi turnat cineva un castron cu faina in cap! Deci, un mare Nu!

Asadar, nu mi-a mai ramas, cel putin pentru moment, decat sa caut formula unui magic sampon bun pentru zile rele. Deocamdata m-am infipt intr-o sticluta de sampon profesional care mi-a cam uscat buzunarul si golit portofelul, dar macar acum am la ce spera...din nou.

Oricum ar fi, nu exista decat 3 variante:

1. ca parul sa se incapataneze sa ramana exact la fel ca si inainte (desi varianta asta nu e deloc de dorit)

2. sa-mi cada tot parul si sa (re)vedeti Cantareata Cheala...dar fara talente muzicale

3. Ca parul meu sa isi bage, in sfarsit, mintile in cap si sa scap si eu de samponat si uscat la el in fiecare seara (varianta mult sperata).

Revin cu impresii, categoric!

Pana atunci, sunt curioasa: voi va confruntati cu problema asta? Si daca da, cum o rezolvati? Ati dat peste salvarea miraculoasa? Spuneti-mi si mieeeee!

Comentarii

  1. Da,eu am destule probleme cu parul meu rebel si am cautat solutii de cand ma stiu.Eu am matreata.Am fost la doctori ,am folosit leacuri auzite si neauzite ,nuc-coji,frunze,urzica,uleiuri de migdal,cocos ,galbenus,miere,lamaie,aspirina pisata...Am folosit diverse sampoane profesionale care promit termene apocaliptice de fara matreata,/pentru toata viata/.Nu am reusit sa aflu unde sunt ghilimelele pe laptopul asta !Asa....Am folosit sampoane handmade de pe diverse saituri .Acum m-am oprit la sapunul moale lichid de la Hofigal.Parca e mai bland si mi se pare mie ca nu mai streseaza parul asa de tare.Aleluia!

    RăspundețiȘtergere
  2. si soacra mea foloseste sapunul asta moale...dar la ea nu prea are efect, din pacate. iar in ceea ce priveste aspirina...tocmai asta e ingredientul-minune al samponului nou achizitionat: sa vedem ce stie sa faca! oricum, revin cu impresii, oricare ar fi ele. Si o sa incerc si eu sapunul asta moale sa vad ce face...ca sunt in stare sa ma spal si cu dtergent de vase, numai sa nu se mai ingrase in halul asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu folosesc samponul cu rozmarin si mesteacan de la Farmec,tot asa am parul ca tine si asta chiar ii bun,nu l-am mai schimbat :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii ca o sa-l caut si eu...sa-l testez. Multumesc tare mult pentru ajutor!

      Ștergere
  4. Eu folosesc samponul cu rozmarin si mesteacan de la Farmec,tot asa am parul ca tine si asta chiar ii bun,nu l-am mai schimbat :-)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentariul tau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...