DE PASTI LA BALATON --Siofok, Kesthely Helikon, Balatonfured, Tihany, Ve...

10 lucruri care te ajuta sa recunosti empaticii de langa tine


Banuiesti ca tu sau vreunul din apropiatii tai este empatic?
Pentru a raspunde mai clar la aceasta intrebare, sa vedem mai intai ce sunt empaticii!

Conform DEX, empaticul (persoana empatica) este acea persoana capabila de empatie.
Ce este empatia?
EMPATÍE s. f. 1. (Fil.) Forma de intuire a realitatii prin identificare afectiva. 2. Tendinta a receptorului de a trai afectiv, prin transpunere simpatetica, viata eroilor din opere literare, filme etc. – Din fr. empathie, engl. empathy. (cf. DEX)

Asadar, empaticii sunt persoane capabile sa creeze conexiuni speciale cu cei din jurul lor, simtind, la nivel emotional, cand este nevoie de prezenta lor. De cele mai multe ori, empaticii sunt cunoscuti si sub apelativul de "prea sensibili".


Empaticii au capacitatea de a simti sentimentele celor din jur. Si nu doar ca le sesizeaza (simt), dar le si percep in profunzime, ca si cum ar fi ale lor. 

Toate aceste trasaturi le recomanda ca fiind niste persoane cu totul speciale, care iti fac viata mai frumoasa si mai usoara. Si, deci, te poti considera norocos!

Insa trebuie sa stii ca un empatic are nevoie de o atentie speciala din partea ta, tocmai pentru ca si el este special! Totodata, si el, empaticul, trebuie sa-si ia niste masuri deosebite pentru a nu ajunge in postura de a-si risipi energia in mod inutil si cu persoanele nepotrivite.

10 lucruri care te ajuta sa recunosti empaticii de langa tine

1. Empaticii sunt extrem de sensibili

Ei stiu ca poseda capacitatea de a se conecta emotional la sentimentele celor din jurul lor, insa vor incerca sa ascunda acest lucru. Tocmai pentru ca sunt constienti in egala masura de faptul ca cei din jur pot profita de pe urma lor, lucru care ii va rani profund. 

De cele mai multe ori, empaticii se vor ascunde sub masca duritatii, a personalitatii reci si distante, puternice si verticale. 

Pentru a nu fi perceputi ca foarte vulnerabili, empaticii vor incerca sa transmite mesajul fortei interioare si netulburate.

2. Empaticii absorb energia mediului inconjurator

In functie de starea celor din jur, empaticii isi vor schimba si ei starea de spirit: daca anturajul este vesel, vor fi si ei veseli. daca, dimpotriva, anturajul este unul posac si inchis, atunci si ei vor deveni la fel.


3. Empaticii sunt introvertiti

Datorita profunzimii cu care simt sentimentele celor din jurul lor, empaticii vor simti nevoia de o pauza. Se vor retrage in lumea proprie, in principal pentru a fi singuri cu ei insisi, pentru a se conecta la propriul eu si pentru a-si reface bateriile. 


4. Empaticii petrec mult timp in natura



Empaticii simt nevoia constanta de a se retrage in locuri izolate din natura pentru ca de acolo isi iau energia pozitiva si se conecteaza la vibratia Universului.

5. Empaticii detecteaza imediat minciunile

Acest lucru este posibil deoarece empaticii par sa aiba un ochi in plus, cu care, practic, "vad" prin oameni. Ei sunt foarte greu de pacalit, datorita simtului lor special de a se conecta la eul personal al celui de langa ei, ghicindu-l sentimentele si intentiile.

6. Empaticii iti dau toata mana

Din nou revin la capacitatea deosebita a empaticilor de a se conecta emotional la cei din jur. Facand asta la nivel profund, ei au tendinta sa-si cedeze intreaga sursa de energie si sa ramana epuizati. 


7. Empaticii poseda o intuitie puternica


De fapt, intuitia este una din armele lor secrete. Empaticii se bazeaza foarte mult pe intuitia lor, care e aproape infailibila. 


8. Empaticii se streseaza mult


Acest lucru decurge tot din faptul ca isi cedeaza foarte repede energia catre persoanele pe care simt nevoia sa le ajute emotional. Stresul lor se traduce prin sentimentul ca sunt coplesiti de evenimente. In consecinta, vor simti nevoia acuta de a se retrage in natura si sa-si petreaca timp cu propriul eu, pentru a-si recapata energia si starea de bine.

9. Empaticii sunt vulnerabili

Datorita sensibilitatii lor si altruismului de care dau dovada, au tendinta de a uita sa-si ia masuri de precautie si sa indeparteze persoanele care vor cauta sa profite de ei. 

Un sfat bun de urmat ar fi acela de a-si mentine vigilenta si simturile ascutite, astfel incat sa nu devina prada vampirilor energetici si a manipulatorilor sentimentali.


10. Empaticii iubesc cu patima

Tocmai pentru ca poseda o cunoastere profunda a sentimentelor umane, empaticii le si utilizeaza in viata personala la intensitate maxima. Pentru ei iubirea se traduce la "totul sau nimic". Nu exista jumatati de masura si nici cuvinte ca "poate", "probabil", "cred", etc.

Empaticii apreciaza foarte mult societatea umana si ii acorda mult credit. Traiesc totul la cote inalte, ceea ce ii mistuie.

sursa 

Asadar, esti empatic? Sau ai unul in viata ta?






Comentarii

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentariul tau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...