DE PASTI LA BALATON --Siofok, Kesthely Helikon, Balatonfured, Tihany, Ve...

De ce oamenii de succes poarta aceleasi haine in fiecare zi


V-aţi gândit vreodată cât de mult timp pierdeţi în fiecare zi gândindu-vă cu ce să vă îmbrăcaţi la serviciu/şcoală/etc. a doua zi? Cu siguranţă, au fost şi zile când asta v-a făcut să şi întârziaţi, nu-i aşa? Mie mi s-a întâmplat acest lucru, şi nu doar o dată. De fapt, aceasta este veşnica mea problemă: nu contează cât de târziu îmi încep programul la şcoală, eu mereu plec fix pe ultima sută de metri!
CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a răspuns la o întrebare care i-a fost adresată la un moment dat de jurnalişti: "De ce poartă acelaşi tricou gri în fiecare zi"? Explicţnd faptul că în garderoba sa există mai multe tricouri gri, nu doar unul el a dezvăluit adevăratul motiv pentru care nu oferă atenţie dress-codului impus de funcţia sa. : "Vreau să-mi simplific viaţa, astfel încât să iau cat mai puţine decizii cu putinţă despre orice, şi să mă concetrey mai bine pe ceea ce am de făcut."
Steve Jobs a fost un alt milionar recunoscut pentru simplitatea hainelor purtate, fie că ieşea în public, ori la birou. El a rămas în memoria colectivă, printre altele, cu imaginea sa vestimentară neschimbată de-a lungul anilor: blugi albaştri si pulover negru. 

Mai sunt şi alte astfel de exemple iconice: Barack Obama, care poarta numai costume gri sau albastre, Albert Einstein, care purta copii ale aceluiaşi costum, Dean Kamen, care poartă numai blugi şi cămăşi din denim, asortate cu bocanci , Karl Lagerfeld, pe care il vedem purtând numai costum negru, cămaţă alba şi mănuşi din piele, etc. 

Toate aceste persoane de succes au declarat că au preocupări mai mari decât propria persoană.
 "Mă vedeţi că port doar costume gri sau albastru închis. Da, fac acest lucru în ideea de a micşora numărul deciziilor nesemnificative pe care le iau într-o zi, precum ce îmbrac sau ce mănânc, pentru că am multe decizii importante de luat şi am nevoie de o minte clară şi odihnită". (Barack Obama)

De ce oamenii de succes poarta aceleasi haine in fiecare zi

Iată câteva dintre aceste motive:
1. Mai puţine decizii de luat şi, implicit, mai puţin stres. Mai ales în momentele de oboseală psihică, luarea unor decizii, chiar şi a unora atât de simple şi banale, poate deveni un stres. Astfel, calitatea concentrării scade atunci când vine vorba de deciziile cu adevărat importante.
2. Mai puţin timp pierdut. Ziua începe mai repede, cumpărăturile se desfăşoară mult mai rapid şi 
3. Mai puţină energie consumată. Consumând mai puţină energie încercând să ne decidem asupra ţinutei, rămâne mai multă energie pentru  scopuri mai importante.
4. Hainele sunt mai uşor de asortat. Astfel, odată ce gasim ceva care ne vine bine, nu există motive reale pentru care să avem nevoie de garderobe impresionante. Aşa s-au născut şi ţinutele tip "capsulă", care constau într-un număr redus de articole vestimentare, dar care se pot combina între ele foarte mult, rezultând un număr mare de posibilităţi care să arate întotdeauna bine.
5. Conferă iconicitate.Cu alte cuvinte, este vorba de crearea unui "stil" propriu, cu ajutorul căruia ne putem crea unicitate, originalitate
6. Mai puţine cheltuieli.
7. Mai multa pace interioara. Astfel, expresia "te simţi bine în pielea ta" se modifică puţin si se extinde, devenind "te simţi bine în hainele tale"!

Comentarii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...