DE PASTI LA BALATON --Siofok, Kesthely Helikon, Balatonfured, Tihany, Ve...

Rezolutiile de Anul Nou: cum sa le setezi ca sa se indeplineasca


Este din nou acel moment al anului cand ne facem lista de rezolutii pentru perioada ce va urma. Fie ca o redactam in noaptea dintre ani, fie ca amanam acest lucru pana in prima zi a anului nou, mai toata lumea isi face promisiuni de mai bine, de mai mult, de "reparare" a unor obiceiuri negative, etc.
Asta pentru ca privim anul vechi ca pe un capitol incheiat, ce va fi lasat in urma si ingropat in sertarul amintirilor. Iar anul ce vine reprezinta un nou ciclu, o noua oprtunitate de a sterge cu buretele o parte din erorile trecutului, de indreptare a unor situatii, de facut mai bine ceea ce a fost amanat.
Ideea de noi inceputuri ne entuziasmeaza pe toti, ne da energie, impulsioneaza si anima.
Cuprinsi de voie buna si cele mai bune intentii, pozitivism si bucurie, ne facem promisiuni, emitem intentiile pentru noul an, facem planuri si, mai presus de toate, visam si credem in ele.
Totusi, trebuie spus ca o mare parte din aceste rezolutii nu se materializeaza niciodata. Conform statisticilor oficiale, aproximativ 88% din acestea reprezinta rata de rateu.

Rezolutiile de Anul Nou: de ce multe nu se realizeaza?

Pur si simplu pentru ca oamenii tind sa:

  • uite de ele foarte repede
  • isi seteze scopuri nerealiste
  • nu fie constanti in urmarea rezolutiilor si masurarea succesului obtinut
  • isi seteze mult prea multe rezolutii pentru un timp atat de scurt
  • nu isi contureze clar scopurile urmarite si rezultatele la care doresc sa ajunga

Rezolutiile de Anul Nou: cum sa le setezi ca sa se indeplineasca


Chiar daca aratam mai sus ca rata de rateuri a rezolutiilor este descuranajt de mare, exista totusi si succes inregistrat. Iar asta nu e deloc de neglijat. Simplul fapt ca exista, totusi, o rata de 12 % succes inseamna ceva. Asta, daca ne luam dupa statisticile oficiale. Cele neinregistrate pot fi chiar mai mari, nu-i asa?

Iata cum poti sa-ti setezi rezolutiile de An Nou ca sa se si indeplineasca!

  1. Seteaza doar un numar limitat (si mic) de rezolutii. Tine lista scurta, astfel incat sa iti acorzi suficient timp si energie pentru a te ocupa eficient de fiecare dintre ele. Iar la final, sa nu ai sentimentul ca ai alergat la maraton.
  2. Fixeaza-ti doar rezolutii care stii sigur ca pot fi fezabile in cazul tau. Degeaba iti fixezi ca scop, de exemplu, sa escaladezi Himalaya, daca tu nu esti catarator de profesie, nu ai conditie fizica, ai rau de inaltime si urasti sportul.
  3. Monitorizeaza-ti succesul obtinut in urmarirea rezolutiilor tale. Pe principiul "pic cu pic se face marea"
  4. Fii cat mai clar si la obiect! Adica ai mare grija cum iti formulezi rezolutiile, sa poata fi intelese cat mai usor cu putinta, iar creierul sa le poata procesa cat mai exact. Daca, de ex., intri intr-un magazin de haine si ii spui vanzatorului :"Vreau sa cumpar haine!", crezi ca acesta va intelege imediat ca tu, de fapt, vrei un palton rosu, cambrat? Evident ca nu! Dar daca ii spui de la inceput ca iti doresti un palton rosu, cambrat pe talie, marimea X, el va sti exact ce sa-ti arate si te va duce fix la produsul respectiv. fara pierdere de timp si energie. Asadar, daca iti fixezi ca rezolutie ca vei manca sanatos de acum inainte, acest lucru va fi neclar. Poti, in schimb, sa specifici ce inseamna "sanatos" pentru tine: fara (prea multe) grasimi, fara tigari, fara zahar, etc. 
Acum, ca ai invatat cum sa-ti fixezi rezolutiile in asa fel incat sa ai sanse de materializare a lor, poate te vei gandi sa-ti creezi si un Borcan cu fericire . Si acesta este tot un soi de monitorizare a succesului obtinut in timpul anului in curs si, cu siguranta, te poate ajuta!

Iar daca vrei sa vezi care sunt cele mai "uzate" rezoltii de an nou, citeste si care sunt Top 10 rezolutii pentru anul nou!

Comentarii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...